Безпека життя і здоров'я людей - одне із найважливіших завдань держави, - Сергій Кузьменко

Лютий 13, 2018 | Новини | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка відбулася колегія за підсумками роботи у сфері цивільного захисту в області за 2017 рік.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, начальник управління ДСНС в області Віталій Миронюк та начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Слінченко, а також голови районних державних адміністрацій, міські голови, керівники об’єднаних територіальних громад, фахівці підрозділів, відповідальні за напрямок цивільного захисту, особовий склад УДСНС.

На початку засідання голова облдержадміністрації наголосив, що безпека життя і здоров’я людей залишається одним із найважливіших завдань держави. Тому питання готовості засобів та служб цивільного захисту до надзвичайних ситуацій є досить актуальним.
За словами Сергія Кузьменка, впродовж 2017 року на території Кіровоградщини виникло 3 надзвичайні ситуації та більше 3 тисяч надзвичайних подій, зокрема 2 тисячі пожеж.

Керівник ОДА також зауважив, що в області ведеться робота щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення служб цивільного захисту. "Минулого року проведено чимало урочистих заходів із передачі рятувальникам техніки та інших засобів – піноутворювачів, спеціальної форми для укомплектування підрозділів , – наголосив Сергій Кузьменко. – Також спільними зусиллями міста і області було відкрито пожежну частину № 6 у Кропивницькому, а 9 родин рятувальників отримали квартири".

За словами голови облдержадміністрації, у зв'язку із створенням в області об’єднаних територіальних громад триває робота щодо відкриття безпосередньо у громадах підрозділів місцевої пожежної охорони. "Облдержадміністрація і обласна рада будуть підтримувати бажання керівників ОТГ відкривати такі частини. Для цього виділяються кошти з Державного бюджету. За підтримки депутатського корпусу обласної ради будемо сприяти, щоб цей процес тривав і ми отримували позитивний результат", – зазначив керівник ОДА.

Принагідно Сергій Кузьменко подякував представникам ДСНС, які виконували у 2017 році завдання на Сході держави щодо розмінування територій у зоні проведення АТО, зауваживши: "Ця робота виконана відмінно і професійно".
Г

олова облдержадміністрації також подякував Державній службі з надзвичайних ситуацій та керівникам Гайворонського, Голованівського і Благовіщенського районів за оперативне реагування на різке погіршення погодних умов на початку цього року та підкреслив, що завдяки спільним злагодженим діям було забезпечено проїзд дорогами державного значення і визволено чимало людей із снігової пастки.

Більш детально про підсумки діяльності системи цивільного захисту області щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації у 2017 році учасників засідання поінформував начальник управління ДСНС в області Віталій Миронюк. Про підсумки роботи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту населення у минулому році доповів начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Слінченко.

Сергій Кузьменко разом з Олександром Чорноіваненком та Віталієм Миронюком вручив службовцям УДСНС та фахівцям сфери цивільного захисту відзнаки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласної державної адміністрації та обласної ради.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool