Андрій Райкович: Верховна Рада України не дослухалася до думки кіровоградців

Липень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 3508 | Коментарі: 0

Сьогодні, 14 липня, Верховна Рада України прийняла рішення про перейменування Кіровограда на Кропивницький.

За проект цієї постанови проголосували 230 депутатів із 335. Протии - три, утрималися –12, не голосували – 92. Нардепи від Кіровоградщини голосували так:
Олександр Горбунов (Народний фронт) - за;
Михайло Поплавський (група "Воля народу") - відсутній;
Станіслав Березкін (група "Відродження") - відсутній;
Олесь Довгий (позафракційний) - не голосував;
Анатолій Кузьменко (БПП) - не голосував;
Костянтин Яриніч (БПП) – відсутній;
Дмитро Лінько (Фракція Радикальної партії Олега Ляшка) – за.
За словами голови Верховної Ради Андрія Парубія, на цьому процес декомунізації парламент завершив.
Міського голову Андрія Райковича звістка про перейменування Кіровограда застала під час засідання виконавчого комітету міської ради. Ось як прокоментував події у Верховній Раді очільник міста:
- Як я можу до цього ставитися, якщо рішення Верховна Рада прийняла всупереч думці більшості наших громадян? Ім’я, з яким ми маємо прославляти наше місто трудовими, спортивними, інтелектуальними досягненнями, мають обрати люди, які в ньому живуть. Під час результатів опитування кіровоградців назва «Кропивницький» не була першою чи навіть другою й набрала лише три відсотки голосів, - відзначив Андрій Райкович. - Не звернула увагу Верховна Рада і на позицію Кіровоградської міської ради. Нагадаю, що були пропозиції перейменувати Кіровоград на Єлисаветград, однак вирішили, що ця назва імперська (хоча насправді так місто названо було на честь Святої Єлисавети), і що зараз з огляду на події на Сході країни вона не на часі. Громада із цим погодилася. Після цього була пропозиція перейменувати Кіровоград на Інгульськ. Депутати направили своє звернення до Верховної Ради, в якому вказали, що вони цю назву не підтримують, так само було ще одне звернення і щодо того, що міська рада не підтримує назву Кропивницький і просить відтермінувати перейменування Кіровограда, поки не вляжуться пристрасті навколо цього питання й кіровоградці не приймуть єдине виважене рішення, дійдуть одностайної думки. Однак Верховна Рада знехтувала цим, проект рішення про перейменування міста був внесений з голосу, мені навіть не надали можливості бути присутнім на сесії та донести до народних депутатів думку громади.
Я вже зробив відповідне звернення до  голови облдержадміністрації. Зараз чекаємо, коли надійдуть офіційні документи про перейменування й будемо радитися із головами депутатських фракцій у міській раді, як діяти далі. Ми будемо чинити тільки відповідно до закону, в рамках своїх повноважень та в інтересах, перш за все, громади.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool