Андрій Ніколаєнко: Зацікавити дітей до занять у творчих гуртках та секціях - завдання влади на місцях.

Листопад 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1112 | Коментарі: 0

Під час робочої поїздки до Олександрійського району голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко ознайомився з досвідом організації позашкільної освіти у навчальних закладах Нової Праги.

У Новій Празі очільник області відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат та Новопразький навчально-виховний комплекс. Тут створено належні умови для того, щоб діти творчо розвивалися, зокрема, у позашкільний час, діють різноманітні гуртки та секції, і навіть, творчі майстерні.
Особливу зацікавленість у очільника області викликала діяльність гуртка "Основи робототехніки", що діє при Новопразькому навчально-виховному комплексі. Його учасники також багато років поспіль успішно завойовують призи обласного та всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.
Юні винахідники сконструювали численні діючі моделі роботів, космічної та автотехніки, які під час умовної космічної подорожі продемонстрували гостям навчального закладу.
Андрій Ніколаєнко охоче прийняв пропозицію юних винахідників взяти участь у науковому експерименті та особисто протестував дослідні моделі роботів. Такому гарному настрою і драйву, який охопив усіх учасників експерименту, можна було лише позаздрити. Випробування пройшли успішно – техніка, хоча й не справжня, але не підвела юних конструкторів жодного разу.
Андрій Ніколаєнко відзначив, що те, як організована позашкільна робота у Новій Празі, є гарним прикладом для інших територій області, чудовою можливістю зацікавити дітей до занять у творчих гуртках, дати їм реальну альтернативу сумнівним вуличним розвагам.
– Президент оголосив нинішній рік Роком дитячої творчості, і на перший план ми повинні поставити завдання – створювати на місцях належні умови для розвитку дитячої творчості, з тим, щоб кожна дитина могла всебічно розвиватися, ходити в гуртки, секції, а не бродити без діла на вулиці, – це вимога Президента, і один з ключових напрямків у нових соціальних ініціативах, які Глава держави сьогодні спрямовує у майбутнє – для наших дітей. Кожна дитина має бути охоплена увагою та відчувати турботу з боку держави, – відзначив очільник області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool