Андрій Назаренко звернувся до совісті сімейних лікарів Кіровоградщини

Листопад 13, 2020 | Новини | Переглядів: 2047 | Коментарі: 0

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко  написав  на своїй сторінці у фейсбуці звернення до сімейних лікарів, які неналежно  виконують свою роботу по відношенню до хворих на коронавірус. 

`Мені цікаво, чи є совість у наших сімейних лікарів? Не кажу про всіх, бо знаю, як і в кожній професії є люди, які живуть справою і повністю їй віддаються. Я зараз маю на увазі тих, на кого мені скаржаться. Тих, хто в такий епідеміологічно складний і напружений час о 17:00 вимикає телефон, хто відмовляється лікувати пацієнтів, перекладаючи відповідальність на медиків вищої ланки, хто говорить людям, що COVID-19 – це не страшно і перехворіємо всі, хто змушує хворих на коронавірус (із позитивним ПЛР-тестом!!!) ганяти містом то в поліклініку то з (при цьому люди користуються громадським транспортом)... Це реальний випадок.
Шановні, ви – перша ланка у механізмі надання медичної допомоги! Вам держава сплачує за кожного пацієнта! Ви отримуєте більше, ніж наші стаціонарні фахівці!
Той же терапевт в обласній лікарні вищої категорії зі стажем 20 років у звичайний час має зарплату шість тисяч гривень, а сімейний лікар – утричі більше. Але при цьому перший сьогодні йде і бореться на рівні з інфекціоністами за життя пацієнтів, а другий – дозволяє собі ігнорувати звернення людей.
Я з великою повагою ставлюся до медиків. Проте ситуація насправді кричуща!
З одного боку центральна влада робить усе, щоб розірвати ланцюг захворювання, запроваджуючи карантинні обмеження, а з іншого – ми, на жаль, маємо халатне ставлення важливої ланки у цьому процесі.
Зараз у нас 19 хворих на коронавірус знаходяться в обласній лікарні у палатах інтенсивної терапії та реанімаціях, з них 12 підключені до апаратів ШВЛ.
Сімейні лікарі – це зона відповідальності органів місцевого самоврядування. Закликаю очільників наших територій звернути увагу на проблему. Тільки ви можете врегулювати питання належної комунікації і виконання обов’язків.
Натомість не припиняю дякувати медикам усіх ланок, які попри все несуть свою службу.
Прошу, бережіть себе!` , - написав Андрій Назаренко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool