Актуальною проблемою для Кіровоградщини є розповсюдження гризунів

Жовтень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 663 | Коментарі: 0

Своєчасне проведення дератизаційних заходів - профілактика інфекційних захворювань, які розповсюджують гризуни

Актуальною проблемою для Кіровоградщини є розповсюдження гризунів у міській та сільській місцевості, які завдають шкоду людині як збудники та носії небезпечних інфекційних захворювань.

З початку року в області на лептоспіроз захворіло 8 осіб, двоє з них померли. На сьогодні лептоспіроз підозрюють у жителів Гайворонського та Благовіщенського районів.

Випадків сказу і туляремії серед населення області не зареєстровано. Однак збудник туляремії був виявлений у мишовидних гризунів на території Маловисківського району.

Одним із найважливіших санітарних протиепізоотичних та протиепідемічних заходів боротьби з гризунами є їх своєчасне знищення, тобто проведення дератизаційних робіт. Дератизація - це комплекс санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних та протиепідемічних заходів, які включають роботи з винищування та захисту від гризунів (у тому числі носіїв та розповсюджувачів інфекційних хвороб людини і тварин) у будівлях і спорудах населених пунктів, транспорті та у навколишньому середовищі.

Враховуючи обставини, що склалися, а саме: відсутність служби, яка б займалася профілактичною дератизацією; зменшення обсягів проведення дератизаційних заходів сільськогосподарськими та іншими підприємствами, місцевими органами влади та самоврядування; сприятливі умови для розвитку та розмноження дрібних ссавців, обов’язок усіх, кого це стосується, - здійснювати боротьбу з епідеміологічно небезпечними гризунами.

У зв’язку з цим Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує на необхідності своєчасного проведення дератизаційних робіт. Це необхідна умова для безпечної життєдіяльності людини та стабільної роботи підприємств різних сфер діяльності.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool