Актуальною проблемою для Кіровоградщини є розповсюдження гризунів

Жовтень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 643 | Коментарі: 0

Своєчасне проведення дератизаційних заходів - профілактика інфекційних захворювань, які розповсюджують гризуни

Актуальною проблемою для Кіровоградщини є розповсюдження гризунів у міській та сільській місцевості, які завдають шкоду людині як збудники та носії небезпечних інфекційних захворювань.

З початку року в області на лептоспіроз захворіло 8 осіб, двоє з них померли. На сьогодні лептоспіроз підозрюють у жителів Гайворонського та Благовіщенського районів.

Випадків сказу і туляремії серед населення області не зареєстровано. Однак збудник туляремії був виявлений у мишовидних гризунів на території Маловисківського району.

Одним із найважливіших санітарних протиепізоотичних та протиепідемічних заходів боротьби з гризунами є їх своєчасне знищення, тобто проведення дератизаційних робіт. Дератизація - це комплекс санітарно-гігієнічних, інженерно-технічних та протиепідемічних заходів, які включають роботи з винищування та захисту від гризунів (у тому числі носіїв та розповсюджувачів інфекційних хвороб людини і тварин) у будівлях і спорудах населених пунктів, транспорті та у навколишньому середовищі.

Враховуючи обставини, що склалися, а саме: відсутність служби, яка б займалася профілактичною дератизацією; зменшення обсягів проведення дератизаційних заходів сільськогосподарськими та іншими підприємствами, місцевими органами влади та самоврядування; сприятливі умови для розвитку та розмноження дрібних ссавців, обов’язок усіх, кого це стосується, - здійснювати боротьбу з епідеміологічно небезпечними гризунами.

У зв’язку з цим Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує на необхідності своєчасного проведення дератизаційних робіт. Це необхідна умова для безпечної життєдіяльності людини та стабільної роботи підприємств різних сфер діяльності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool