А. Мярковський: Ефективні заходи та реформи забезпечать активізацію економіки та виконання бюджету

Січень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 837 | Коментарі: 0

Під час брифінгу, 22 січня, Перший заступник Міністра фінансів України Анатолій Мярковський повідомив про основні макропоказники Державного бюджету України на 2014 рік, зокрема:

- прогноз зростання реального ВВП планується на рівні 3%;

- індекс споживчих цін (у середньому до попереднього року) – 4,3%.

Стосовно доходів бюджету, то надходження до державного сектору (зведений бюджет, Пенсійний фонд та інші позабюджетні фонди) заплановано у сумі 705,6 млрд. гривень, що на 11% більше порівняно з фактичними надходженнями у 2013 році.

Частка перерозподілу ВВП через доходи державного сектору – 42,7% ВВП (на рівні показників європейських країн).

Надходження зведеного бюджету передбачено на рівні 501,9 млрд. гривень, що на 49,1 млрд. гривень (або 10,5%) більше показників 2013 року.

Частка перерозподілу ВВП через доходи становитиме 30,4%.

Загалом надходження до державного бюджету заплановані у сумі 392,6 млрд. гривень, що на 43 млрд. гривень більше показників 2013 року (без міжбюджетних трансфертів).

Також Перший заступник Міністра фінансів підкреслив, що цьогорічний бюджет побудований на чинному податковому законодавстві, який враховує зниження ставки податку на прибуток підприємств з 19 до 18%.

«Переконаний, що ефективні заходи та державні реформи, які активно впроваджуються Урядом, забезпечать активізацію підприємницької діяльності та позитивну динаміку роботи галузей економіки, що, у свою чергу, гарантуватиме виконання показників бюджету та реалізацію всіх його програм», - наголосив Анатолій Мярковський.

Прес-служба Міністерства фінансів


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool