79 інвалідів скористалися спеціалізованими вагонами Одеської залізниці

Липень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

За 6 місяців 2012 року Одеська залізниця оформила та перевезла в спеціалізованих вагонах 79 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі ОЗД

Це свідчить про популярність послуги, адже цього року звернень на 15 більше, ніж за аналогічний період 2011 року.
Зараз на Одеській залізниці для перевезення осіб з особливими потребами є 3 спеціалізовані вагони, які обладнані спеціальними пристроями для доступу інвалідів до вагонів, купе і туалетів. Два такі вагони курсують у складі фірмового поїзда “Чорноморець” №106/105 сполученням Одеса-Київ та один курсує за призначенням згідно із замовленнями інвалідів.
Для того, щоб оформити проїзний документ в один з зазначених вагонів, слід завчасно подати письмову заяву начальнику залізничного вокзалу (станції) від 45 до 5 діб до відправлення поїзда. У заяві зазначаються такі відомості, як: прізвище, ім`я, по батькові, номер та серія посвідчення про право на пільгу, дата та час відправлення поїзда, станція відправлення та призначення, дата зворотного виїзду та час відправлення поїзда, місце проживання та номер телефону. Потім відповідальний представник залізничного вокзалу (станції) проінформує заявника не пізніше, ніж за 2 доби до відправлення поїзда щодо дати причеплення спеціального вагона та оформлення проїзних документів.
Нагадаємо, що на вокзалах та вузлових станціях залізниці працюють групи з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями, до складу яких входять працівники медпунктів. На пасажирському вокзалі Одеса-Головна до складу такої групи входять черговий по вокзалу, черговий по залу, старший касир, чергова по довідці, носій та працівник медпункту. Члени цих груп надають допомогу щодо супроводу інваліда територією вокзалу, посадки або висадки з вагону, доставки ручної поклажі тощо. По бажанню інваліда чи осіб, що їх супроводжують працівники вокзалу надають інвалідні візки.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool