55,1 відсотки населення Олександрівського району уклали декларації з сімейними лікаря

Січень 11, 2019 | Новини | Переглядів: 583 | Коментарі: 0

10 січня відбулось засідання Ради регіонального розвитку Олександрівського району. 

Про підсумки економічного і соціального розвитку району упродовж 2014-2018 років проінформувала голова райдержадміністрації Ольга Борота. Значну увагу вона приділила розвитку галузі охорони здоров'я.

Вона зазначила, що для надання первинної медико-санітарної допомоги населенню району був створений Олександрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, до структури якого увійшли 31 медичний заклад. Це зокрема: 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (Олександрівська, Ставидлянська, Цвітненська, Родниківська, Красносільська та Елизаветградківська) та 25 фельдшерсько-акушерських пунктів.

Протягом останніх років приділялась увага покращенню матеріально-технічної бази закладів. Зокрема, в Олександрівському районному ЦПМСД проведено поточний ремонт сходів біля центрального входу в поліклініку та встановлено пандус на суму 141,4 тис.грн., а також заасфальтовано доріжки біля закладу на суму - 93,9 тис.грн. Капітально відремонтовано ФАП у Розумівці (майже 300 тис. грн.). Також у двох ФАПах у селах Любомирка та Букварка полагоджено дах (40,5 тис. грн. та 243 тис. грн.). Приділено увагу і енергозбереженню у закладах охорони здоров'я. На заміну вікон та дверей на енергозберігаючі протягом чотирьох років витрачено більше 360 тис.грн.

В рамках реформування закладів охорони здоров’я Олександрівський РЦПМСД з 30 серпня 2018 року реорганізовано шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство. Наразі з лікарями первинки підписали декларації 14779 пацієнтів, що становить 55,1% від загальної кількості населення району.

Для ведення електронного реєстру пацієнтів придбано оргтехніку на суму – 364,2 тис.грн., а також медичне обладнання та меблі на суму 120,0 тис. грн.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool