5 555 абітурієнтів Кіровоградщини візьмуть участь у Національному мультипредметному тесті

Червень 20, 2022 | Новини | Переглядів: 1752 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 червня, під час апаратної наради начальника Кіровоградської ОВА директорка обласного департаменту освіти та науки Ельза Лещенко розповіла про особливості проведення цьогорічного Національного мультипредметного тесту.

«Національний мультипредметний тест — форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, покликана замінити на один рік традиційні вступні випробування у форматі ЗНО. Формат складання тесту наближений до ЗНО, але без паперових носіїв і складної логістики», - повідомила Ельза Лещенко.

За її словами, під час одного тесту абітурієнти вирішуватимуть завдання з української мови, математики та історії України. Триватиме він 120 хвилин. На Кіровоградщині для проведення тесту облаштовано 29 пунктів. Загалом 5 555 абітурієнтів області візьмуть участь у тестуванні, з них 151 - випускники з числа ВПО.

«Наші абітурієнти, які виїхали з України через війну за кордон, складатимуть тест загалом у 27 країнах світу. Найбільше таких випускників у Німеччині та Польщі. В Україні ж пункти здачі НМТ обов’язково мають укриття та систему оповіщення» - акцентувала Ельза Лещенко.

Посадовиця додала, що тестування проходитиме в три сесії:
• основна: 18 липня – 10 серпня;
• додаткова: 16–20 серпня;
• спеціальна: 12–16 вересня. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool