49 громад Кіровоградщини мають підготувати власні бюджети на наступний рік

Листопад 30, 2020 | Новини | Переглядів: 591 | Коментарі: 0

Голови ОТГ мають подати бюджети своїм радам на розгляд до 25 грудня – Сергій Шеремет

49 громад Кіровоградщини мають підготувати власні бюджети на наступний рік уже до 25 грудня. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій Шеремет.
Онлайннарада з головами ОТГ відбулася в ОДА сьогодні, 30 листопада.
«Після проведення місцевих виборів в області сформовано 49 громад, із них 28-нові. Зараз їхнє завдання - вперше сформувати власні бюджети. І це має відбутися у стислі терміни – не пізніше 25 грудня», - зазначив Сергій Шеремет.
Він додав, у проекті Держбюджету на 2021 рік є ряд новацій, які необхідно терміново врахувати під час формування місцевих бюджетів.
«На даний час ОТГ отримали уточнені показники міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, які розподіляються на обласному рівні. Це освітня субвенція, субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, субвенція на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Йдеться про видатки на лікування хворих на діабет», - уточнив заступник голови ОДА.
Сергій Шеремет нагадав, з наступного року усі заклади, що раніше були у власності районів, тепер будуть утримувати громади. Тому ОТГ мають розрахувати обсяги потрібних субвенцій, які покриють видатки.
Основним джерелом надходжень загального фонду бюджетів територіальних громад залишається податок на доходи фізичних осіб та місцеві податки і збори.
Заступник голови ОДА наголосив, що одночасно необхідно завершити бюджетний період 2020 року в розформованих територіальних громадах і районних бюджетах.
Зокрема, виконати доходи у запланованих обсягах, виплатити заробітні плати працівникам бюджетних установ, розрахуватися за енергоносії і комунальні послуги, використати у повному обсязі кошти субвенцій із держбюджету, а також розрахуватися по зареєстрованих фінансових зобов’язаннях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool