У Кропивницькому бібліотекарі організували історичну подорож

Січень 30, 2023 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Історична подорож «Земле, поорана горем, лихом засіяна чорним...» відбулася у бібліотеці №18, що в обласному центрі.

Історична подорож «Земле, поорана горем, лихом засіяна чорним...» відбулася у бібліотеці №18, що в обласному центрі.

Бібліотекарі розповіли причини трагедії під Крутами, її значення. Ми виховуємо у юнацтва інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до тривожного сьогодення, вчимо шанувати борців за волю і незалежність України.

Біля виставки «День пам’яті Героїв Крут» читачі знайомилися з історичними фактами трагедії та зробили паралелі з війною в Україні.

Причини, з яких це сталася трагедія в Крутах і 300 українських юнаків пішло в безсмертя, для деяких залишаться незрозумілими.

Історики наголошують на відсутності у населення України в ті часи усвідомлення необхідності державної незалежності, низький рівень національної самоідентичності. Таку правду неможливо ані сховати, ані спотворити. Був страх, але коли ця напруга слабшає, правда знову відкривається. Вона як світло, від якого тікає всяка темрява. А правда в тому, що народ України любить свою країну. Своєю кров’ю, душею і своєю працею, прагне до життя та благополуччя.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут. Юнацтво тоді і зараз стає на захист України в нерівному бою і зараз готові боронити Україну.

Вшануймо пам’ять полеглих Героїв Крут і полеглих воїнів-захисників нашої Батьківщини хвилиною мовчання… 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool