В Українi вийшов новий фiльм Ахтема Саїтаблаев

Травень 19, 2017 | Новини шоу бізнесу | Переглядів: 1871 | Коментарі: 0

Фільм про великий подвиг тендітної, але безстрашноï дівчини "Чужа молитва" режисера Ахтема Саïтаблаев вже сьогодні, 18 травня, в день пам'яті депортації кримського народу, виходить на широкі екрани України.

Зворушлива історія заснована на реальних подіях. Вона розповідає про трагедію 1944 року і про подвиг кримськотатарської дівчини Сайде Аріфовоï. Під час окупації Бахчисарая вона врятувала життя 88 єврейським дітям.

Фільм буде представлений в більш ніж 100 кінотеатрів 30-ти міст країни. Його варто побачити кожному, від школярів до людей поважного віку. Головний меседж, який творці фільму хочуть донести глядачеві - молитви заради порятунку дітей чужими не бувають. "Немає ніякої різниці якою мовою, в якій релігійній конфесії молитва озвучена, важлива суть молитви. Якщо глядач сам це зрозуміє, тоді це буде нашим успіхом", - підкреслив Ахтем Саïтаблаев.

Режисер акцентує - перш за все це художній фільм. "Було б не вірно говорити, що це історична хроніка, ми не ставили перед собою такого завдання. Деякі епізоди нашого фільму взяті з життя, фактів і подій, які відбувалися з кримсько-татарськими жінками, які рятували єврейські родини на території Криму під час Другої світової війни. Зйомки тривали близько трьох місяців, ми знімали в Україні, Грузії та Ізраїлі ", - розповів режисер.

Продюсер фільму Івана Дядюра зазначила: "Доля у цієї картини не просте. Iдея виникла випадково я почула про те, як літня жінка в роки війни врятувала дітей і хоче дізнатися чи все у них в порядку зараз. Настільки сильнi емоцiï ця історія викликала, що запропонувала Ахтему звернути увагу на неї, так як ще тодi зрозумiла, що вона може лягти в ідею фільму. Ми дивлячись на створений сценарій, думали знімати в Бахчисараї. Однак потім слідувала окупація, тому прийняли рiшення знімати в інших куточках світу ".

Під час зйомок, як розповів Ахтем Саïтаблаев, вiн неодноразово бачив знаки. З дивним знаком команда творців фільму зіткнулася і в цей раз: в одній зі сцен в кадрі привертає увагу калюжа у вигляді карти нашої країни. За словами режисера:

"Коли ми приїхали до печерного місця і намітили місце зйомок, щоб на наступний день продовжити роботу, в ніч пішов дощ ... Ясна річ, що з'явилися калюжі, але найцікавіше те, що ми пiд час зйомок не помітили особливості калюжі. Вже потім ми, придивившись до вiдзнятого матерiалу, побачили, що калюжа у виглядi карти України і майже є Крим. Думаю це знак того, що ми на вірному шляху ".

Творці фільму сподівався і працюють над тим, щоб привернути увагу до суті фільму людей з усього світу. "Ми сподіваємося, що" Чужа молитва матиме хорошу міжнародну долю", - акцентував продюсер проекту Івана Дядюра. До речі, офіційним саундтреком "Чужий молитви" стала пісня "1944" переможниці "Євробачення 2016" Джамали. Як бачите, фільм вартий уваги кожного, в незалежності від віку і національності. Тому не пропустіть показ в своєму місті.

Фільм про великий подвиг тендітної, але безстрашноï дівчини "Чужа молитва" режисера Ахтема Саïтаблаев вже сьогодні, 18 травня, в день пам'яті депортації кримського народу, виходить на широкі екрани України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool