Орхан Агабейлі - музикант, що може вiдкрити Всесвiту Україну перкуссiйною переможицею

Червень 13, 2017 | Новини шоу бізнесу | Переглядів: 1495 | Коментарі: 0

Ритмічне ядро багатьох команд зірок українського шоу-бізнесу, відомий музикант Орхан Агабейлі розповів, як мало не покинув те, без чого не уявляє свого життя, досягнення щастя, власні винаходи та багато іншого.

Орхан співпрацює з багатьма Топ артистами, зокрема з Іриною Білик , Мачете, Златою Огнєвіч, Манекен, Marinita, Gypsy Lyre та iншими. За освітою Орхан джазовий барабанщик, окрім того є перкуссіоністом. Він грає буквально на всьому, на чому можна відбивати ритм. Девіз музиканта відповідає його покликанню: “Життя - ритм. Адже, якщо ти у ритмі, значить ти живеш, стояти на місці неможливо”. Складно й уявити, що якщо б не ланцюжок життєвих випадків, він міг би стати хірургом, і тримати зараз в руках не кахон, а зовсім інші інструменти.

Зараз він першим серед музикантів з України бере участь у конкурсі Golden Cajon Awards 2017 ( у перекладі - “Золотий Кахон” ). Отже, про все по порядку.

Що Вас спіткало пов'язати життя з музикою?

Орхан Агабейлі: Захоплення музичним мистецтвом йшло з дитинства. Мій брат Ширхан Агабейлі вчився в музичній школі грати на гітарі, і пам'ятаю, що саме тоді мені дуже захотілося навчитися азам якогось інструмента. Проте батьки не дозволили, тому що я був відмінником у школі. Рідні вирішили для себе, що я повинен стати хірургом, і ніякої музики у моєму житті і бути не може.

На щастя Ви все ж таки знайшли можливість зайнятися мистецтвом…

Орхан Агабейлі: Так! (посміхається). Одного разу, коли я привів брата в музичну школу, його вчитель мені сказав, що йому потрібен метроном або ритмічна підтримка, щоб він рiвно, гарно грав та виховував у собі почуття ритму. І я вирішив, а чому б мені ритмічно не підтримувати його? Почав вдома йому постукувати на всьому, що було під рукою. Мені це дуже сподобалось, я зрозумів, що бажаю розвиватися в цьому напрямку. З часом придбав барабан і продовжив зайняття, і ось зараз працюю в найулюбленішій сфері. А Ширхан зараз вже є відомим бас-гітаристом, для мене він є великим прикладом, вважаю його кращим серед басистів. Зараз він знаходиться в Америці у Бостоні та навчається у Berklee College of Music

Напевно жодного дня не проходить без музики?

Орхан Агабейлі: Щоденно, без вихідних я маю виступи скрiзь, адже приймаю участь в багатьох проектах. Разом з тим є багато цікавих пропозицій i це мене тiшить. Кожен вихід на сцену з артистом є ніби першим, це завжди відповідально.


Не дивлячись на те, що у Вас не має вихідних, Ви щаслива людина?

Орхан Агабейлі: Для мене щастя - музика та постійний рух. Мені подобається постійно грати концерти у різних кутках світу. Просто гарно грати на сьогодні - мало , ще потрібно вміти подати себе, це забирає велику частину часу, але це також мені подобається.

Чи були у Вас переломні моменти, коли Ви сумнівалися у правильності вибору справи свого життя?

Орхан Агабейлі: В мене була “темна” історія в юнацькі роки. Це було дуже давно, більше, ніж 10 років тому...Я одружився, кинув музику та займався зовсім іншим. Радію від того, що все ж таки повернувся в мистецтво, і не важливо за якими обставинами. Завдяки тієї ситуації, я зрозумів, що музика - це те, чим хотів, бажаю та буду займатися все життя, адже кинувши її на якийсь період розумів, що не можу без неї, мені просто “зносило дах”. Тобто, навіть якщо ти займаєшся чимось іншим і воно тобі приносить дохід, і все ніби добре - це все ілюзія! Кожна людина повинна займатися тим, до чого лежить душа.

Напевно у період становлення та й зараз Ви зіштовхуєтеся із критикою. Чи допомагає вона розвитку?

Орхан Агабейлі: Звичайно зіштовхувався. Думаю, саме критика допомагає рухатись далі, але я люблю, коли критика від авторитетних для мене людей, тобто професійних музикантів, а не від тих, хто навіть не розуміє про що говорить. Я іноді сам прошу критики, тому що мені не треба схвальних слів, мені важливо знати, що погано, над чим працювати. Але чим далі я йду, тим менше чую щиру критику, і мені це не подобається. Зараз люди щиро у більшості не кажуть, але ж за спиною говорять таке...Вважаю це не правильним, кажіть все в лице! Життя - коротка штука, тому треба бути щирим та відкритим.

Виступаючи з багатьма артистами українського шоу-бізнесу, з ким би Ви бажали попрацювати серед іноземних зірок?

Орхан Агабейлі: Зі Стінгом, його музика мені близька. Мені дуже подобається перкуссіоніст Стінга - Рані Кріжа, я у нього навчався. Коли він приїздив у Київ, то брав у нього уроки, і він, до речі, знову планує завітати в Київ зі Стінгом, було б гарно зустрітися. Є також дуже цікаві ізраїльські музиканти, як Авішай Коен. Загалом бажав би з багатьма закордонними артистами зіграти.

Правда, що натхнення Вас відвідує у більшості випадків вночі?

Орхан Агабейлі: Так, це зокрема пов'язано з тим, що уночі усі сплять та енергетика зовсім інша,і ніби відчиняється якійсь канал. Я винаходжу аксесуари для кахонів, різні цікаві речі, які дають мій почерк гри, і ні разу не було такого, щоб це відбулося вдень. Усі свої винаходи придумував тільки вночі.

А коли вперше проявилось бажання щось винаходити?

Орхан Агабейлі: Я фізику з дитинства люблю, полюбляю щось винаходити, ще у школі власноруч зробив машинку з пультом управління. Що ж до аксесуарів до кахону, то 5 років тому, коли я вперше придбав цей інструмент, я тоді зрозумів, що треба щось з ним ще зробити, щоб він краще звучав, треба поміняти вид техніки гри. Я створив власну техніку, в яку входить шість видів гри на цьому інструменті, завдяки якої можна повністю грати фактуру барабанної установки на кахоні. Тоді я почав щоночі, грубо кажучи “винаходити велосипед”. На сьогодні ті аксесуари,які я вигадав використовують люди з Канади, Японії, Німеччини, Північної Кореї та iншi.

Ви встигаєте й викладацькою діяльністю займатися. З 2011 року діє Ваша школа перкусії. Розкажіть про неї.

Орхан Агабейлі: Навчаю азам перкуссії, на сьогодні мої учні, завдяки отриманим знанням, активно концертують на різних фестивалях та заходах. Я ними дуже пишаюся, радію від того, що вони прогресують. Ми підштовхуємо до того, щоб людина робила собі кар'єру, тобто учень, що приходить в школу і бажає навчитися, має перспективу виступати на сцені.

Абсолютна кожна людина може навчитися перкуссії?

Орхан Агабейлі: Головне - терпіння та бажання навчитися.

Але ж говорять, що є неритмічні люди…

Орхан Агабейлі: На сьогодні існує безліч методик, завдяки яким навіть, якщо “слон наступив на вухо”, все одно навчишся грати.

Чи можна, на Вашу думку, розглядати музику, як спосіб творити диво?

Орхан Агабейлі: Звичайно. Послухайте музику Ірини Білик, вона робить дивнi речi з людьми, і дуже багато слухачів кажуть, що її музика їх дiйсно рятує в життi. Я вважаю, що на сьогоднішній день, враховуючи ситуацію, яка відбувається у світі, музика - єдине щире явище, яке дарує дійсно людині задоволення. Людей зараз дуже складно здивувати загалом, і тільки музика може реально торкнутися душі.

Розкажіть про свою участь у конкурсі Golden Cajon Awards 2017. Наразі триває голосування. Як можна підтримати Вас?

Голосування закінчується о 23:59:59 CET (UTC + 1) 18 червня. Переможця визначать на основі всіх окремих голосів. Оголошення володаря “Золотого Кахону” назвуть вже 19 червня. Віддати свій голос можливо, зайшовши на сторінку конкурсу за цим посиланням

Дякуємо Орхану за щирі відповіді, та поспішаймо підтримати українця, який може принести Всесвітню популярність нашій державі.

Орхан Агабейлі

Орхан Агабейлі


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool