У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)

Жовтень 03, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 1643 | Коментарі: 0

Перший громадський форум «Ідеї та рішення для спільнот Кіровоградщини», 30 вересня, відбувся у Кропивницькому.

У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся громадський форум з питань адаптації переселенців (ФОТО)


Близько 30 учасників, із місцевих громад області, обговорили проблеми адаптації переселенців, дізнались про можливості їх вирішення та напрацювали спільні рішення.

Організатором заходу виступила громадська організація «Десяте квітня», яка є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців.

Розуміючи труднощі, з якими стикаються представники органів влади територіальних громад, ГО «Десяте квітня» співпрацює з інституціями громадянського суспільства та залучає самих переміщених осіб до громадської діяльності. Саме тому на форум були запрошені активні громадські організації Кіровоградщини, які працюють над вирішення проблем, з якими стикаються переселенці на місцевому рівні. Окрім того, активними учасниками заходу стали самі переміщені особи, які проявляють активну громадську позицію та мають намір створювати власні громадські організації.

Відкриваючи захід, керівник направлення допомоги внутрішньо переміщеним особам ГО «Десяте квітня», Ольга Ткаченко наголосила на важливості єднання громадянського суспільства, необхідності спільної взаємодії та координації дій, «а підтримку ми наддамо», - резюмувала пані Ольга. Окрім того, Ольга Ткаченко зазначила: «що зміни - починаються з кожного, фундаментом яких має бути гідність та рівність! З таким розумінням життя нас неможливо перемоги».

Питанням безпеки активістів громадських організацій, під час роботи з переселенцями, присвятив свій виступ представник Національної поліції України. Зокрема, співробітник управління дотримання прав людини Національної поліції у Кіровоградській області, Сульжук Микола, детально розповів про особливості та важливість взаємодії з правоохоронними органами під час візитів до територіальних громад області.

Під час роботи форуму, учасники проявляли активність та напрацьовували учасників заходу, керівник відділу по роботі зі спільнотами ГО «Десяте квітня» Кутас Тетяна, розповіла присутнім про можливості розвитку громадських ініціатив. Зокрема про те, як і де, можна отримати кошти на реалізацію відповідних проєктів.

Особливостям підготовки та написання проєктних заявок, була присвячена тренінгова сесія «Як перетворити ідеї у проєктні пропозиції», яку презентувала експертка з проєктного менеджменту Ткаченко Ірина. У межах сесії, учасники презентували власні ідеї щодо вирішення різноманітних проблем переміщених осіб та змогли оформити їх у вигляді проєктних пропозицій.

На завершення заходу, з присутніми була проведена серія практичних модулів щодо пошуку та збереження власних психологічних ресурсів, необхідних для здійснення ефективної громадської діяльності. Залучений тренер, практичний психолог Покалюхін Антон, розповів учасникам про основні ризики та слабкі сторони роботи з людьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Окрім того, присутні змогли апробувати різноманітні техніки, які необхідно застосовувати у діяльності з особами, які постраждали від бойових дій.

Загалом, форум-тренінг, який тривав майже два дні надихнув громадських активістів та переселенців до спільної роботи та регіональної взаємодії. Учасники погодились, що лише спільне, відкрите партнерство усіх інституцій, задіяних у систему соціальної адаптації переміщених осіб, зможе вирішити чисельні проблеми з якими стикаються переселенці на рівні громад Кіровоградської області. Керівництво громадської організації «Десяте квітня», зі свого боку запевнило присутніх, що докладе максимум зусиль для підтримки будь-яких громадських інституцій, які працюють на вирішення проблем вимушено переміщених осіб.


Додатково: ГО «Десяте квітня» є неприбутковою, громадською організацією, головною метою якої є захист та підтримка вразливих груп населення, розвиток громадянського суспільства та сприяння зміцненню правової держави в Україні. З 2013 року організація є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців. Основні напрямки роботи – надання гуманітарної допомоги, облаштування місць компактного проживання населення, яке постраждало від бойових дій, надання правової, соціальної та психологічної підтримки постраждалому населенню України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool