You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

У Кропивницькому лялькарі покажуть прем’єрну виставу

Липень 11, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 215 | Коментарі: 0

13 липня 2024 року в Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок відбудеться знакова подія для колективу та поціновувачів мистецтва театру ляльок - прем’єра вистави «А пісня жива» Вікторії Ставріаніді-Стогодюк, написаної авторкою за однойменною казкою Василя Сухомлинського.

Казка нашого земляка, видатного педагога, публіциста, письменника, поета і казкаря є сьогодні надзвичайно актуальною.
А вистава, режисеркою-постановницею якої є заслужена артистка України, головна режисерка театру Вікторія Ставріаніді-Стогодюк має стати не тільки для наших дітей, а й дорослих, символом ствердження національної гідності і стійкості, віри в Перемогу і важливості її наближення потужною силою мистецтва.

Робота над цим твором для колективу театру ляльок була випробуванням на оперативність, відповідальність, витримку, чесність і щирість в мистецтві, втіленням віри в силу світла, добра та правди.

Оскільки сцени вистави насичені фрагментами народних календарно-обрядових пісень, веснянок, гаївок, закликань до сил природи, тому й лейтмотивом сценографічного рішення вистави художниці-постановниці Оксани Шарій було відображення національних традицій у всьому оформленні вистави: декораціях, ляльках, костюмах, реквізиті.

Цей лейтмотив підхоплений і в музичному оформленні вистави його авторкою, керівником музичної частини театру Юлією Карпенко.

Після прем’єри відбудеться закриття 85-го театрального сезону: підведення підсумків роботи театру, відзначення за номінаціями творчих працівників та нагородження кращих глядачів сезону.

Заходи розпочнуться на подвір’ї театру об 11.00 годині дитячою ігровою програмою Катерини Нестеренко «Гарний настрій маємо, природу зберігаємо».

  


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool