Центри БВПД Кіровоградщини звітують

Грудень 10, 2021 | Народний репортер | Переглядів: 1244 | Коментарі: 0

Життєві історії клієнтів, юридичні консультації, яскраві приклади правопросвітницьких заходів можна почути та прочитати завдяки налагодженій постійній співпраці зі ЗМІ та партнерами.

Як захистити свої права за допомогою системи безоплатної правової допомоги? Це запитання лунає під час сотень правопросвітницьких заходів, які проводять юристи центрів БВПД на Кіровоградщині. Адже, правопросвітництво є одним з пріоритетних напрямків роботи системи надання БПД.

Задля забезпечення інформування населення про систему безоплатної допомоги, юристи центрів безоплатної вторинної правової допомоги постійно проводять просвітницькі заходи у різних форматах.

«Робота фахівців центрів дає набагато більше ніж ілюструють показники. Вона дає нашим клієнтам впевненість та відчуття справедливості», – повідомила Ольга Рибак, директорка Голованівського місцевого центру з надання БВПД.

У 2021 році юристи центрів провели – 1309 правопросвітницьких заходів, розмістили у інтернет-виданнях та друкованих ЗМІ – 141 публікацію, на вебсайтах партнерських організацій та Facebook-сторінках – 2709 публікацій. Взяли участь у 39 прямих телеефірах та здійснили 31 виступ в ефірі радіо.

«Юристи центрів безоплатної правової допомоги постійно комунікують зі ЗМІ, шукають нових партнерів, активно проводять правопросвітницькі заходи для громадян. Це значно впливає на роботу центрів безоплатної вторинної правової допомоги, адже широке коло громадян може отримати первинну правову допомогу у вигляді консультації на правопросвітницькому тематичному заході, під час трактування змін законодавства у прямих теле- та радіоефірах, прочитати юридичну консультацію у друкованих газетах, інтернет-виданнях та соціальних мережах. Це суттєво зменшує навантаження на юристів, які консультують громадян безпосередньо у приміщеннях центрів», – прокоментувала Ольга Салоїд, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва

Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

Наші фахівці проводять для громадян низку правопросвітницьких заходів. Яскравим прикладом правової освіти студентської молоді є перегляд документальних фільмів на правову тематику «Правовий кінозал». Під час перегляду активна молодь спільно з юристами аналізує фільм, дискутує, продумує різні варіанти ходу подій, які впливають на вчинки героїв та тягнуть за собою правові наслідки.

До прикладу, права людини крізь призму документального фільму «Джованні та балет на воді», з колекції Docudays UA, обговорювали під час правопросвітницького заходу «Правовий кінозал» зі студентами Будівельного коледжу фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області та патрульної поліції.

Під час перегляду фільму режисерки Астрід Буссінг, студенти занурились у життя хлопчика Джованні, який мріяв стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Оскільки цей вид спорту вважається «дівчачим», не всі розуміють його прагнення. Жодні гендерні стереотипи не зупинять людину, яка займається улюбленою справою. Це сталось і з головним героєм фільму.

Центри безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини постійно співпрацюють з об’єднаними територіальними громадами на підставі укладених меморандумів про співпрацю. Під час такої взаємодії, спільними зусиллями, проводяться правопросвітницькі заходи за тематикою, відповідно до запиту громад. Також на базі деяких ОТГ діють консультативні пункти доступу до послуг системи безоплатної правової допомог, якими можуть скористатися жителі відповідної громади.

«Налагодження партнерських відносин та постійна співпраця – запорука успішного виконання домовленостей між об’єднаними територіальними громадами Кіровоградщини та Кропивницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. На сьогоднішній момент, спільними зусиллями ми покращуємо правову обізнаність громад та надаємо змогу вчасно отримати необхідну правову допомогу, що є результатом досягнення спільних цілей та запорукою важливих змін у громадах і суспільстві загалом», – зазначила Анастасія Мироненко, фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Варто відзначити й плідну співпрацю з місцевими телеканалами та радіо – «UA: Кропивницький», «Українське радіо-Кропивницький», ПрАТ «Веселка» м. Світловодськ, «Телерадіокомпанія ТТV», Олександрійська Телерадіокампанія «Кабельні телевізійні мережі», Телерадіокампанія ТТV, радіо «Голос Петрівщини».

Дякуємо творчим командам друкованих газет на інтернет-ЗМІ «Народне слово», «Нова газета», «Діалог», «Вечірня газета», «Сільське життя» м. Знам’янка, «З перших уст», «Фотоінформ», «Гречка», «Златопіль», «Світловодськ-вечірній», «Світловодськ-інформ» та всім партнерам за багаторічну співпрацю у реалізації важливої місії з інформування громадян щодо захисту своїх прав.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool