Тести на ВІЛ можна замовити додому безкоштовно

Квітень 13, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 925 | Коментарі: 0

Єдиний спосіб перевірити, чи в людини є ВІЛ, пройти тестування. У БО «100 відсотків життя. Кропивницький» розповідають, що тестування на ВІЛ можна пройти безкоштовно швидкими або оральними (слинними) тестами.

«ВІЛ-інфекція - це хронічне захворювання, яке виникає внаслідок потрапляння в організм вірусу імунодефіциту людини. Вірус вражає імунну систему, порушує захисні функції організму та поступово робить його беззахисним перед іншими інфекціями та захворюваннями. Єдиний спосіб, дізнатися чи є ВІЛ, пройти тестування. З моменту інфікування до появи перших видимих симптомів може минути декілька років – весь цей час людина, яка живе з ВІЛ, може виглядати і почуватися добре. Водночас вона може передавати ВІЛ іншим, сама про це не підозрюючи! Однак з часом імунітет поступово слабшає, - розповідає координаторка проєкту USAID HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» Катерина Тимошенко.

Найпростіша перевірка відбувається за допомогою експрес-тесту або орального тесту. Для перевірки швидким тестом необхідна лише крапля крові з пальця та 15 хвилин часу. Пройти тест у Кропивницькому можна у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта, у кабінетах “Довіри”, кабінетах інфекційних захворювань поліклініки або консультаційно-діагностичного центру, Центрах профілактики та боротьби зі СНІДом, благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький».

 З 2018 року в українських аптеках стали доступні експрес-тести на ВІЛ, що базуються на аналізі слини. Вони максимально прості у використанні і дають змогу отримати результат за ~20 хв. Отримати тест і пройти тестування самостійно – просто. Для цього варто заповнити анкету на сайті https://prozdorovia.in.ua/khochu-znaty-vse-pro-vil/ у розділі «Хочу обстежитись». Тест надішлють вам поштою на вказану вами адресу.

Тестування на ВІЛ лікарі радять робити двічі на рік. Тест на ВІЛ – рятує життя.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool