Що робити. Куди звертатися у випадку сексуального насильства

Серпень 15, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 1655 | Коментарі: 0

Люди, які постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, мають право на безоплатну допомогу: правову, медичну, соціальну, психологічну.

Система надання безоплатної правової допомоги надає консультації та роз’яснення з будь-яких правових питань.

У кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом вчинення сексуального насильства, для постраждалих забезпечується безоплатна допомога для представництва інтересів у судах; складення документів процесуального характеру, зокрема: позовних заяв, клопотань, заяв до суду.
Єдиний телефонний номер системи надання БПД 0 800 213 103

Усі сервіси безоплатної правової допомоги 

Проєкт Психічне здоров'я для України у партнерстві з консалтинговою агенцією One Health запустили інформаційну платформу “Далі Є”: 

Мета платформи – допомогти людям, які пережили сексуальне насильство під час війни, знайти всю необхідну інформацію у одному місці про те, як та де можна отримати медичну, психологічну та юридичну допомогу в Україні та Польщі. Адже далі точно є.

На сайті ви знайдете таку інформацію:

надійні організації, які надають допомогу, та їх контакти
що робити, якщо ви стали свідком насильства
як спілкуватися з близькою людиною, яка пройшла крізь такий досвід
чому важливо давати свідчення та яка їх цінність
корисні матеріали для фахівців у сфері психології, юриспруденції та журналістики: як працювати з такими клієнтами, як етично проводити інтерв’ю та писати про це.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool