Небезпека поруч: чому важливо захищатися від комарів

Червень 14, 2019 | Народний репортер | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

З настанням літнього сезону збільшується кількість комах, зокрема комарів, та можливість отримати укус

Такий укус крім неприємних відчуттів може призвести до паразитарних захворювань, одне з яких - дирофіляріоз, що викликається гельмінтами-дирофіляріями.

Минулого року на двох адміністративних територіях Кіровоградської області (м. Кропивницький та м. Знам'янка) було зареєстровано 2 випадки захворювання людей на дирофіляріоз. Встановлено, що постраждалі захворіли внаслідок укусів комарів. У 2017 році в області було 4 випадки захворювання.

За офіційними статистичними даними дирофіляріоз, спричинений Dirofilariarepens - це єдиний трансмісивний гельмінтоз місцевого характеру, що реєструється в Україні і має тенденцію до зростання. Якщо за період з 1975 по 1996 роки на території України був зареєстрований лише 51 випадок, то за період з 2006 по 2016 роки уже 1706 випадків.

За останні 10 років найбільше хворих було зареєстровано у м. Київ та в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській областях. Кіровоградська область до переліку не входить, але поодинокі випадки все ж зустрічаються.
Ускладнення епідемічної ситуації з дирофіляріозу в Україні відбувається через сприятливі клімато-екологічні умови для виплоду комарів - активних носіїв збудників, неякісну регуляцію їх чисельності; наявність епізоотії (інфекційних хвороб) серед тварин, передусім собак - основних джерел інвазії, непроведення суцільної дегельмінтизації тварин, необізнаність населення щодо шляхів зараження, проявів захворювання, профілактики дирофіляріозу, в тому числі необхідності захисту від комарів.

Як правило, у випадку зараження внаслідок укусу комара дирофіляріоз проявляється у людей підшкірними вузлами або вузловими ураженнями легеневої паренхіми, в багатьох випадках хвороба перебігає безсимптомно.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool