Лайфак від кропивницьких рятувальників

Грудень 21, 2021 | Народний репортер | Переглядів: 1236 | Коментарі: 0

Як можна визначити своє місцезнаходження, якщо ви втратили орієнтири

Бувають випадки, коли людина перебуває у стресовому стані через надзвичайну ситуацію, тому, викликаючи Службу порятунку, не може вказати місце свого перебування. Не слід впадати у відчай! Диспетчери допоможуть вам та нададуть прості інструкції, як допомогти рятувальникам знайти вас.

Проте варто навчитись визначати свою локацію самостійно. Якщо ви маєте смартфон та доступ до інтернету, потрібно перевірити підключення до інтернету та увімкнути функцію геолокація.

Перейти за цим посиланням: https://ua.findme.w3w.co/ і дозволити визначати ваше місцезнаходження. Також можна вибрати мову і далі з’являться три згенеровані слова на умовне позначення вашого місцезнаходження.

Далі натискаємо «Перейти до карти» і щоб краще бачити свої координати, натисніть «Супутникове відображення» і ви зможете з’ясувати, де ви перебуваєте. Якщо ви керувались інструкцією диспетчера, то передаєте отримані дані супутникового відображення диспетчеру через месенджер (WhatsApp, Telegram тощо) або SMS. Диспетчер через програму word3words визначає адресу, віртуально прокладає шлях до вас та направляє допомогу.

Якщо існує бодай найменша ймовірність, що через особливості вашої професійної діяльності, рід занять чи обраний екстремальний вид дозвілля ви можете потрапити у небезпечну ситуацію – опинитись у незнайомому місці в безпорадному стані, заблукати в горах, лісі, втратити орієнтири, - варто заздалегідь самостійно встановити на своєму смартфоні програму-геолокатор за посиланням:

https://app.what3words.com/download та навчитись нею користуватись за першої нагоди!

Пресслужба ГУ ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool