До уваги роботодавців !

Травень 08, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 1088 | Коментарі: 0

Відвернути від себе увагу інспектора праці кількаденним трудовим договором не вдасться

За результатами розгляду матеріалів інспекційних відвідувань на суб’єкти господарювання, які допустили порушення законодавства про працю, в квітні накладено 23 штрафних санкції на суму 1 057,3 тис.грн.

Найбільша штрафна санкція накладена на ТОВ " Гураміпроммаш" за порушення мінімальних державних гарантій в оплаті праці відносно 10 працівників в сумі 372,3 тис.грн. (згідно з абз.4 ч.2 ст.265 КЗпП України) та використання праці одного працівника без оформлення трудових відносин – 111,7 тис.грн. (згідно з абз.2 ч.2 ст.265 КЗпП України).

Крім того, вже на початку травня до фізичної особи-підприємця Мансуржона Косімова застосовано штрафну санкцію в розмірі 100 мінімальних заробітних плат (372,3 тис.грн.) за недопущення інспектора праці до інспекційного відвідування з питань легалізації трудових відносин (згідно з абз.7 ч.2 ст.265 КЗпП України).

Згідно із статистичними даними без оформлення трудових відносин в області працює 18,7% зайнятого населення.
Штраф за використання праці без офіційного оформлення на даний час складає 111 690 грн. за кожну особу, щодо якої скоєно дане порушення (30 мінімальних заробітних плат, відповідно до абз.2 частини 2 статті 265 КЗпП України).
Інспектор праці під час першого візиту до робототодавця тільки попередить про можливі наслідки нелегальної праці та побачить, скільки людей працює. Кожному роботодавцю надається можливість самостійно виправити порушення, оформити трудові відносини з працівниками та повідомити про це Управління.

Якщо порушення не усунено, то наслідком другого візиту інспектора праці будуть всі передбачені законодавством заходи впливу, в тому числі і штрафна санкція відповідно до статті 265 КЗпП України.
За результатами роботи інспекторів праці протягом 2 половини квітня поточного року роботодавці уклали понад 300 трудових договорів з працівниками, які виконували у них роботи неофіційно.

До уваги роботодавців ! Дані трудові договори будуть супроводжуватись працівниками Головного управління Пенсійного фонду України в області з метою уникнення фактів укладання договорів на кілька днів з метою відвернути від себе увагу інспектора праці.

Проведеним аналізом виданих Управлінням дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки виявлено розбіжність між кількістю працівників, інформація про яких вказана у висновках експертиз, та кількістю працівників за даними Пенсійного фонду. Дані суб’єкти господарювання в першу чергу підпадатимуть під інспекційні відвідування. У разі виявлення порушень щодо оформлення трудових відносин до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції в розмірі 111,7 тис.грн. за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Управління Держпраці також ініціюватиме анулювання виданого раніше дозволу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool