День вишиванки у бібліотеці

Травень 18, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

До Дня вишиванки бібліотекарі філії №18 провели вікторину «Всесвітній день вишиванки 2023»

Долучившись до вікторини, читачі перевірили свої знання про історію свята, які є вишиванки в різних областях України, що означають орнаменти на них, коли було створено першу школу вишивки, хто з письменників став законодавцем «вишиваної» моди та ін. Вишиванка - обов’язковий дрес-код цього дня!

Також вікторина є онлайн, спробуйте і дізнайтесь все про вишиванки! Якщо у вас мало знань, приходьте до бібліотеки та читайте!

Це свято ми відзначаємо з 2006 року, завдяки студентці Лесі Воронюк. Вона започаткувала акцію «Всесвітній день вишиванки» і свято підтримали всі українці, а наразі вже і увесь світ! 

Резніченко Віра



Вишиванка - краса та гордість українського народу. Саме цій темі сьогодні присвятили засідання в клубі «Наталка» при Центральній міській бібліотеці для дітей.

Дівчата відправилися у фолькмандри «У рідному краю цвітуть вишиванки», де ознайомилися з її історією, з легендами та традиціями символів кожного регіону України.

Презентувати різноманіття національного вбрання наталківцям допомагали матеріали представлені на книжково-предметній виставці «Вишиванка – національна святиня».

Дякуючи розповіді Христини «У вишиванці – до Європи» учасниці заходу помандрували за межі України. Христина розповіла, як перебуваючи в Німеччині в статусі біженки, з гордістю одягала свою вишиванку, показуючи всьому світу незламність українського народу.

Історія вишиванки - це історія Батьківщини та наше майбутнє. Будемо любити його і захищати!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool