День народження Церкви.

Травень 25, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 1200 | Коментарі: 0

Вітаємо співвітчизників з нашим державним, загально християнським святом – Днем св. Трійці, П’ятидесятниці. Цей день – день народження Cвятої Cоборної Апостольської Церкви.

А Церква Христова, за словами Іоанна Златоуста - «продолжающаяся Пятидесятница». Хочемо нагадати, що і наше місто, обласний центр, розпочалося з молитви, зі звершення Божественної Літургії та молебну.

Цю саму головну церковну службу перед початком будівництва фортеці в походній козацькій церкві звершили намісники 3-х українських православних монастирів, та 2-є благочинних, що духовно направляли та підтримували гетьманські козацькі полки. Так на початку літа 1754р. більш ніж 5 тисяч козаків фактично збудували нашу фортецю св.Єлисавети.

Про це нам свідчать архівні документи та історичні відкриття. А потім багато років у фортеці святої Єлисавети діяла свято-Троїцька соборна церква як перша типова православна церква нашого міста.

Сама назва церкви свідчила про прагнення до єдності і братерства православних українців, сербів, руських на нашій землі.     

Духовенство Благовіщенського храму.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool