Чеський дует DoМa Ensemble завітає до Кіровограда

Серпень 26, 2011 | Народний репортер | Переглядів: 2507 | Коментарі: 0

15 вересня виступом на ІХ міжнародному фестивалі JazzKoktebel розпочнеться тур чеського гурту DoМa Ensemble, що пройде через Сімферополь, Дніпропетровськ, Кіровоград, Київ та Львів.

Це перший приїзд дуету до України, тож вони з нетерпінням чекають зустрічі з українськими шанувальниками. Сподіваємось, чехи в Україні і справді відчують себе як Дома J
Дует DoМa Ensemble – це союз видатних музичних особистостей, кожен з яких пройшов свій творчий шлях, здобувши значний досвід у класичній, експериментальній, джазовій та імпровізаційній музиці.

Марсель Ба?рта – мультиінструметаліст. Після закінчення консерваторії у Плзені за класом кларнета грав у різних джазових формаціях (Radek Krampl Fantasy Vibe, Gustav Brom Big Band, Kontraband Milana Svobody), заснував власний гурт MUFF, співпрацював із відомими іноземними музикантами: Андреа Келлер (Австралія), Річ Перрі (США), Інгрід Дженсен (Канада) та ін. У 2005 році брав участь у престижному Джазовому фестивалі в Монтре (Швейцарія) у складі гурту Open Sextet, що посів перше місце.

Дорота Барова? – вокаліста та віолончелістка. Закінчила консерваторію в Остраві за класом віолончелі. Виступає у складі експериментального дуету Kuzmich Orchestra (з гітаристом Йозефом Остранскім), гуртів Baterky, Tellemarkk. Також створює музику для театральних постановок та кінострічок.
Унікальний голос Дороти у супроводі віолончелі, саксофона та кларнета зачаровує проникливістю, допомагає забути про буденність, вимагаючи уважності та довіри. Поціновувачі джазу зможуть оцінити його на фестивалі JazzKoktebel, після якого дует виступить ще у 5 містах України.
У Києві відбудеться унікальний концерт в турі, оскільки там виступить одразу два колективи, в яких грає Дорота Барта. Тільки в Києві до музикантів приєднається гітарист Йозеф Остранскій, з яким учасниця дуету Дорота грає у іншому чеському колективі Kuzmich Orkestra!
Тур відбувається за підтримки Чеського центру в Україні.

У Кіровограді виступ відбудеться в Пабе "Ла Манш" за адресою вул. Кропивницького, 153 , 18 вересня об 18.00 годині.
 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool