Адвокат з Кіровоградщини допомогла клієнту стягнути матеріальну шкоду з лікарні

Вересень 20, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 1121 | Коментарі: 0

31 березня 2017 року, до Світловодського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин М. з проханням надати йому правову допомогу в стягненні матеріальної шкоди з Світловодської центральної районної лікарні за відмову в позачерговому безоплатному зубопротезуванні як Почесному донору України.

Для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнту, 26.05.2017 року дорученням № 322 Олександрійським місцевим центром з надання БВПД було призначено адвоката Інну Петрову.

Ознайомившись з матеріалами справи, адвокат з’ясувала, що громадянин М. є Почесним донором України і, користуючись своїм правом на безоплатне позачергове зубопротезування, в січні місяці 2016 року звернувся в стоматологічне відділення Світловодської центральної районної лікарні, щоб отримати вказану послугу.

Проте, йому відмовили у наданні вказаної послуги з підстав відсутності в кошторисі центральної районної лікарні коштів на безкоштовне протезування пільговим категоріям громадян. Впродовж тривалого часу громадянин М. звертався до вищих інстанцій за допомогою, але зусилля його були марними. У вересні місяці пан Анатолій був вимушений звернутися до лікарні та оплатити кошти за зубопротезування.

Не дочекавшись повернення коштів, громадянин М., звернувся до Світловодського бюро правової допомоги.
Вивчивши матеріали справи, адвокат Інна Петрова склала позовну заяву та направила її до Світловодського міськрайсуду. У позовній заяві адвокат зауважила про те, що її клієнту завдана пряма шкода, яка полягає у його витратах на зубопротезування. Протиправність поведінки адміністрації центральної районної лікарні полягає в порушенні правових норм, у результаті чого громадянину завдана матеріальна шкода.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» Почесні донори України мають право, зокрема, на безоплатне зубопротезування у закладах охорони здоров’я, заснованих на загальнодержавній та комунальній власності.
Відповідно до норм статті 1166 Цивільного Кодексу України, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, дією чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.
Дослідивши всі матеріали справи, 31липня 2017 року, Світловодський міськрайонний суд прийняв рішення, яким позов громадянина М. задовольнив повністю і стягнув з Світловодської центральної районної лікарні на користь позивача матеріальні збитки і судовий збір у сумі 1280 грн.

До Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою:
м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18.
Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool