Адвокат довів невинуватість клієнта у скоєнні вбивства

Серпень 02, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 4273 | Коментарі: 0

Адвокат системи безоплатної правової допомоги Володимир Мусієнко допоміг клієнту, якому загрожувало покарання у виді довічного позбавлення волі, довести свою невинуватість у скоєнні розбійного нападу та умисного вбивства.

4 грудня 2016 року, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області дорученням №2448 було призначено адвоката Володимира Мусієнка, для здійснення захисту за призначенням громадянина Ч., який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. п 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України та ч. 4 ст. 187 КК України, тобто, умисного вбивства з корисних мотивів за попередньою змовою групою осіб та розбійний напад, спрямований на заволодіння майном, вчинений організованою групою, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, за які підзахисному загрожувало покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згідно пред’явленого обвинувачення, клієнт адвоката, переслідуючи корисливий умисел на заволодіння чужим майном, в стані алкогольного сп’яніння, за попередньою згодою зі своєю співмешканкою громадянкою Є., за допомогою сокири вчинили напад на потерпілу З., нанісши їй тілесні ушкодження несумісні з життям, після чого заволоділи грошовими коштами на суму 1516 грн.

Враховуючи тяжкість інкримінованих злочинів, клієнтові був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 2 місяці, який двічі продовжувався. Загалом клієнт на час слідства провів під вартою шість місяців.
Від початку досудового розслідування захисник та його клієнт визначили лінію захисту, спрямовану на невизнання вини та заперечували факти вчинення вказаних злочинів. Свої покази неодноразово підтверджували в ході допитів, слідчого експерименту на місці події та інших слідчих діях.

Після завершення досудового розслідування та в ході ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, Володимир Мусієнко заявив клопотання до прокуратури Кіровоградської області про закриття кримінального провадження відносно підзахисного Ч., в якому обґрунтував свої доводи щодо невинуватості останнього в інкримінованих злочинах та відсутності доказів причетності до вказаних злочинів взагалі, наголошуючи, що підозра від початку досудового розслідування ґрунтувалась виключно на припущеннях та його клієнт не приймав участі у розбійному нападі і умисному вбивстві, та не знав про наміри своєї співмешканки.

27 квітня 2017 року, завдяки аргументованим доводам адвоката, прокуратура Кіровоградської області винесла постанову про закриття кримінального провадження відносно громадянина Ч., якого в подальшому було звільнено з-під варти.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool