Паляниця по-кропивницьки (ФОТО)

Липень 30, 2022 | Домашній кухар | Переглядів: 2470 | Коментарі: 0

Пропонуємо Вам сьогодні приготувати смачну паляницю за авторським рецептом Ігоря Філіпенка.

В українській кухні рецептів паляниці дуже багато. Я пропоную  приготувати її без дріжджів та  на пательні. Мені сподобалася паляниця, яка замішується на айрані з кропом. Тому зразу придумав назву «Паляниця по-кропивницьки».

Паляниці на пательні пекли з давнини, використовуючи кефір або кисле молоко. Називали такі паляниці погач або ощипок. Я вирішив спробувати на айрані.

Нам потрібно:

250 г. айрану з кропом, 1 куряче яйце, 1 чайна ложка соди (без верху), 3 стакани борошна, 1 столова ложка олії або 30 г. маргарину.

В миску покласти яйце, гарно розмішати, додати айран, соду та олію, знову перемішати та потрішки додавати борошно.Замісити тісто та дати «постояти» при кімнатній температурі хвилин 15.     

Ділимо на частини та робимо коржиками. Розмір по бажанню. Я робив за розміром пательні. Смажимо на маргарині, або на олії. Хто як бажає.

Їсти краще гарячими, змастивши сметаною, чи просто потертим часником.

Смачного.

Читайте також:  Українські страви: котлета по-кропивницьки в клярі (ФОТО)

Паляниця по-кропивницьки

Паляниця по-кропивницьки

Паляниця по-кропивницьки


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool