Жителям Кіровоградщини роз’яснили принципи імунізації від коронавірусу

Березень 12, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 692 | Коментарі: 0

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко чергував на «гарячій» лінії сьогодні, 12 березня.

Він повідомив, найактивніше жителі Кіровоградщини телефонували з питаннями щодо вакцинації від коронавірусної хвороби.

«Буквально вчора міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вніс зміни до Дорожньої карти з імунізації від COVID-19. Згідно з ними, крім громадських діячів, залишки вакцини можна використовувати і для щеплення ветеранів АТО/ООС, видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років», – зазначив Олег Рибальченко.

Нагадаємо, першочергово імунізація проводиться для медичних працівників.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні, імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі вакцинують медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюється мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19.

Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті або в мобільному додатку «Дія».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool