Щільна пилова хмара з Сахари накриває Україну

Липень 16, 2021 | Аномальні новини | Переглядів: 1914 | Коментарі: 0

Цього разу вона насувається із Заходу, з території Польщі, повідомляє у фейсбуці синоптик Валерій Латуха 

Темно червоним кольором позначено найвищі концентрації пилу які максимально знижують прозорість атмосфери (AOD 5.0).
Зеленим кольором позначено ділянки земної поверхні над якими атмосфера прозора у межах норми (AOD 0.1).
#EOSDIS #WORLDVIEW #MODIS #Terra

Спостереження поточного стану оптичної прозорості атмосфери здійснює прилад MODIS на борту супутників Terra та Aqua від початку 2000 року і до сьогодні.

Аерозольна оптична глибина (AOD) (або аерозольна оптична товщина) вказує на рівень, на якому частинки в повітрі (аерозолі) перешкоджають проходженню світла через атмосферу.
Аерозолі розсіюють і поглинають сонячне світло, що зменшує видимість.

Для спостерігача на землі AOD менше 0,1 є «чистим» - характерним для чистого блакитного неба, яскравого сонця та максимальної видимості.
Коли AOD збільшується до 0,5, 1,0 і більше 3,0, аерозолі стають настільки щільними, що сонце затуляється.

Джерела аерозолів включають промислові забруднення атмосфери, дим від пожеж, пил від пилових бур, морську сіль, а також вулканічний попіл і смог.

Аерозолі загрожують здоров’ю людей при вдиханні людьми, особливо хворими на астму чи іншими респіраторними захворюваннями.
Аерозолі також впливають на погоду та клімат, охолоджуючи або зігріваючи Землю, допомагаючи або запобігаючи утворенню хмар.

Оскільки аерозолі важко ідентифікувати, коли вони трапляються на різних типах наземних поверхонь і поверхонь океану, Worldview пропонує кілька різних типів шарів зображень, які допомагають в ідентифікації. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool