У Кропивницькому підтримка учасників АТО визнана однією з кращих в Україні

Жовтень 12, 2016 | Стрічка | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

Підтримка учасників АТО у Кропивницькому з боку міської влади визнана однією з кращих в Україні. Як повідомила начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк, такий висновок зроблений на підставі аналізу стану роботи з “атовцями” в Асоціації міст України.

Ми завжді відкриті і доступні для кожного учасника АТО чи членів їхніх родин, - відзначила Юлія Вовк. – Намагаємося використати найменшу можливість, щоб допомогти людям, які віддали найдорожче – життя і здоров’я за наше право жити вільно у незалежній країні.
За інформацією начальника відділу, у Кропивницькому впродовж 2016 року отримали житло 10 родин учасників антитерористичної операції, 638 – земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Ефективним інструментом співпрації із захисниками України виявила себе Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей — мешканців міста на 2016 рік.

Внаслідок реалізації заходів програми 820 учасників АТО отримали цьогоріч грошову допомогу по 3 тисячі гривень. Родини загиблих продовжують отримувати з бюджету компенсацію на вирішення соціально – побутових питань щомісяця влітку по 272,5 гривні, а в опалювальний період – по 572,5 гривні. До Дня захисника України всім сім’ям, які втратили чоловіків, а їх у Кропивницькому – 46, буде вручена матеріальна допомога по 2 тисячі гривень.

Тридцять п’ять дітей, які залишилися без тата щомісячно отримують з бюджету допомогу у розмірі 1,5 тисячі гривень. Ці кошти будуть надходити їм до 18-річчя, а у разі вступу до вищого навчального закладу – то до його закінчення. Учні з родин учасників АТО звільнені від оплати за харчування в закладах освіти, а за відвідування уроків в музичних, спортивних, художніх школах сплачують 50% вартості навчання.

Крім того, міська влада взяла на себе фінансові турботи по встановленню пам’ятників на могили Героїв АТО. Кожна родина отримує на облаштування місця поховання по 11,2 тисячі гривень.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool