У Кропивницькому Марія Чорна провела підсумковий брифінг

Січень 20, 2022 | Стрічка | Переглядів: 2145 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 січня, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна під час брифінгу підсумувала результати реалізації наймасштабнішої інфраструктурної програми України «Велике будівництво».

За її словами, Програма «Велике будівництво», яка стартувала за ініціативи Президента України Володимира Зеленського у 2020 році, минулого року охопила вже всі куточки країни та всі сфери. Це - понад 700 реалізованих об’єктів.

«Позиція Президента Володимира Зеленського полягає в тому, що будівництво та реконструкція об’єктів мають бути засновані на принципах енергоефективності та високої якості, інклюзивності та націленості на кожного українця як клієнта. За цим принципом минулого року було побудовано 68 шкіл, в яких навчаються 51 тисяча дітей, та 47 садочків для 10 тисяч вихованців», - конкретизувала Марія Чорна.

Також очільниця області нагадала, що в рік пандемії для держави особливо чутливою сферою була медицина.

«237 амбулаторій, 132 приймальних відділення, 33 лікарні побудовані та реконструйовані. Але держава не просто будує стіни, але закуповує вартісне обладнання. Лише минулого року придбано близько 450 одиниць сучасної техніки: рентген апарати, КТ, УЗД, ангіографи в кожну область», - додала Марія Чорна.

Минулого року особливо увагу приділили розвитку спортивної інфраструктури: в усіх областях будувались басейни, стадіони, ДЮСШ, спорткомплекси. Майже пів тисячі спортивних майданчиків та 600 активних парків облаштували по всіх країні.

Також у 2021 році в Україні завдяки програмі Президента Володимира Зеленського побудовано майже 7300 кілометрів доріг. Оновлено та збудовано 167 кілометрів колій та 250 мостів.

Для збереження цієї інфраструктури збудовано 102 майданчики зважування в русі, які в автоматичному режимі фіксують порушників швидкісного та вагового режимів.

«Лише за один минулий рік програми «Велике будівництво» було створено близько 100 тисяч робочих місць. Під час кризи, викликаної пандемією коронавірусу, це допомогло їх родинам не втратити можливість гідно жити. І ще важливий факт стосовно ефекту для економіки, який спричинила програма Володимира Зеленського. «Велике будівництво» дало Україні 2,6% зростання ВВП у 2021 році. І це неймовірний результат!», - констатувала Марія Чорна.

Фото Ігоря Філіпенка.

Марія Чорна провела підсумковий брифінг


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool