ЛІСІВНИКИ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ РЕАЛІЗАЦІЮ НОВОРІЧНИХ ЯЛИНОК

Грудень 02, 2008 | Стрічка | Переглядів: 6616 | Коментарі: 1

ЛІСІВНИКИ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАЛИ РЕАЛІЗАЦІЮ НОВОРІЧНИХ ЯЛИНОК

Ялинки відпускатимуться покупцям - як оптом, так і вроздріб - за ціною від 36 грн. і вище. Дерева від метра до двох продаватимуть за 36 гривень. Вищі за два метри коштуватимуть 45 гривень. У межах області допускається коливання відпускної ціни на новорічні красуні у межах кількох гривень залежно від умов та витрат на вирощування. Заготовляти ялинки у лісі, не маючи на те спеціального дозвільного документа (лісорубного квитка), заборонено, попередив І. Захарченко. Було відзначено, що у період новорічних свят молодняки хвойних насаджень пильно охоронятимуться від самовільних рубок. Для цього вестиметься патрулювання ділянок, буде організовано бригади, у яких окрім працівників лісу будуть і представники правоохоронних органів та екологічної інспеції. На порушників, яких все-таки буде впіймано на гарячому, чекає штраф від 211 гривень до двох тисяч гривень за кожне дерево. У них буде конфісковано знаряддя рубки. Якщо збиток лісовому господарству буде істотним, то винуватця за рішенням суду чекає кримінальна відповідальність. Торік 27 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності, зрубаних дерев нарахували близько 200, відмічалося на прес-конференції.

І. Захарченко повідомив про те, що зараз ведеться підготовка до організації перших лісових ярмарків з продажу новорічних ялинок, які відбуватимуться в обласному та районних центрах після 20 грудня. Ціна на «колючу» продукцію у цих місцях буде майже на рівні відпускної, яку пропонують лісові господарства. 3 метою забезпечення населення новорічними ялинками в новорічний період лісогосподарськими підприємствами області щорічно закладається до 100 га новорічних плантацій хвойних дерев. Лісівники розраховують через 5 років отримати з них до 1 млн. сосен та ялин. Шкоди лісу це не завдасть, оскільки ялинки вирощуються спеціально для реалізації населенню. Вирубка ялинок із лісового масиву не ведеться.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool