Кіровоградській області 70 років

Січень 07, 2009 | Стрічка | Переглядів: 7421 | Коментарі: 0

Вітання Президента України Віктора Ющенка та вітання голови обласної державної адміністрації Василя Моцного і голови обласної ради Миколи Сухомлина з нагоди 70-річчя утворення Кіровоградської області, яке відзначається 10 січня

Вітання Президента України Віктора Ющенка Шановні друзі! Щиро вітаю вас із 70-ю річницею створення Кіровоградської області. Кіровоградщина – географічне серце України, споконвічний край гордих і працьовитих степовиків-хліборобів, край козацької слави. Ваша земля завжди щедро живила український національний дух. Тут засяяли таланти корифеїв театру Марка Кропивницького, Івана Карпенка-Карого, Миколи Садовського, Панаса Саксаганського, Марії Заньковецької. Кіровоградщина дала Україні державного діяча і письменника Володимира Винниченка, прозаїка Юрія Яновського, поета Євгена Маланюка, філософа Дмитра Чижевського, видатного педагога Василя Сухомлинського. Сьогодні область упевнено бере участь у розбудові незалежної України, робить значний внесок у зміцнення її економічного потенціалу. Висловлюю глибоку вдячність усім жителям Кіровоградщини за натхненну, самовіддану працю, за багаті врожаї, виробництво передової техніки, за розвиток науки й освіти та плекання українських культурних традицій. Зичу міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, добробуту і нових здобутків в ім’я України. Президент України Віктор ЮЩЕНКО Вітання голови обласної державної адміністрації Василя Моцного та голови обласної ради Миколи Сухомлина Шановні жителі Кіровоградщини! Дорогі наші земляки! 10 січня ми відзначаємо велике свято – День народження Кіровоградської області. Нинішнього, 2009 року, цей день особливий – Кіровоградщина святкує 70-річний ювілей! Від імені обласної державної адміністрації та обласної ради щиро вітаємо вас з цією визначною датою. Кіровоградщина – не лише географічний центр України. Для тисяч і тисяч людей, які за ці десятиліття народилися і зросли на нашій землі – це в доброму розумінні центр Всесвіту, той найрідніший острівець, куди лине їхня душа з найвіддаленіших куточків земної кулі. Наш край став колискою українського професійного театру. Ця благословенна земля виплекала чимало видатних творчих особистостей, знаних педагогів, державних діячів, славних трудівників, чиїми талантами і працьовитими руками гордимося ми і пишатимуться наші нащадки. Багато з них – Володимир Винниченко, Євген Маланюк, Юрій Яновський, Арсеній Тарковський, Дмитро Чижевський, Василь Сухомлинський, Олександр Гіталов – уже стали історією і це та історія, яка возвеличує наш край, сповнює наші серця повагою і гордістю. Доля і природа щедро обдарували кіровоградську землю. Ми багаті хлібом і піснею. Ми нарощуємо свій промисловий потенціал, прагнемо покращити життя кожного, збагачуємо наші культурні традиції. І віримо, що наступним поколінням, які продовжуватимуть історію Кіровоградщини, теж буде чим і ким гордитися. Щиро бажаємо вам, дорогі земляки, і вашим родинам завжди бути здоровими і щасливими, плекати у своїх серцях зерна любові і добра, ніколи не втрачати віри і примножувати славні традиції рідного краю.

З повагою

Голова обласної державної адміністрації Василь МОЦНИЙ

Голова обласної ради Микола СУХОМЛИН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool