Зручності інвалідам.

Березень 17, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1848 | Коментарі: 0

Як повідомила «FotoInform» прес-служба Одеської залізниці, при виконанні проектних, будівельних і ремонтних робіт залізничники намагаються максимально врахувати потреби людей з обмеженими фізичними можливостями. Так, на першому поверсі пасажирського вокзалу Миколаїв завершуються роботи з облаштування приміщення для відпочинку людей з особливими потребами. Тут обладнають спеціальну туалетну кімнату, кімнату для приймання їжі й хол. Ремонтні роботи вже виконано на 90%. Також у ході реконструкції вокзального комплексу станції Черкаси у 2008 році для покращення обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями знижені віконні прорізи у чергового помічника начальника вокзалу, обладнано кімнату відпочинку для інвалідів, туалетну кімнату із санвузлом та душем, а у вестибулі вокзалу розміщено кнопку виклику персоналу на висоті, зручній для користування інвалідів. Упродовж 2008 року обладнано пандусами з поручнями платформи на 35 станціях Одеської залізниці. Для посилення освітленості на станціях та переїздах установлено 2000 світильників. На всіх вокзалах Одеської залізниці входи на територію обладнані пандусами для безперешкодного в'їзду інвалідних візків, є спеціалізовані каси, а на вокзалах обласних центрів установлені таксафони на висоті, зручній для користування інвалідів. Туалети зі спеціальними кабінками для людей із порушеннями опорно-рухового апарату вже облаштовано на вокзалах Одеса-Головна, Шевченко, Кіровоград, Херсон, Миколаїв, станціях Кодима, Балта, Затишшя та Помічна. Крім того, зараз на залізниці курсують три вагони, обладнані пристроями для доступу інвалідів до вагонів, купе й санвузлів: два — у складі фірмового поїзда «Чорноморець» сполученням Одеса—Київ, один — у пасажирському поїзді № 64 Одеса—Дніпропетровськ. Загалом упродовж 2008 року залізниця здійснила 50 відправлень вагонів для людей з обмеженими фізичними можливостями, якими скористалися 111 інвалідів. Замовити такі вагони можна, написавши відповідну заяву. Для зручного переміщення інвалідів по вагону залізниця придбала 2 салонних візки. Медпункти вокзалів Одеси, Херсона, Миколаєва, Кіровограда, Черкас забезпечені інвалідними колясками. На вокзалах і вузлових станціях працюють групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. До їх складу включений  медперсонал. При зверненні інвалідів надається допомога при посадці й висадці з вагону. За бажанням пасажира для подальшого транспортування викликається спеціалізований транспорт соціальних служб або таксі, безкоштовно надається телефонний зв'язок по місту. Інформація про розташування об'єктів і пільги надається по гучномовному зв'язку вокзалів Одеської залізниці.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool