Обережно: грип свиней!

Квітень 30, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Як повідомила  «FotoInform www.fotka.kr.ua », прес-служба ГУМНС у Кіровоградській області, вірус грипу свиней (ВГС) може викликати захворювання у людей, і навпаки, встановлена можливість зараження свиней грипом людей. Осіб з інфекцією, викликаної вірусом грипу свиней типу А(H1N1), варто вважати потенційно заразними протягом 7 днів після початку хвороби. Осіб, які продовжують зберігати ознаки захворювання більш  7 днів після початку хвороби, варто вважати потенційно заразними до зникнення симптомів захворювання.  Діти, особливо діти молодшого віку, можуть бути потенційно заразними протягом більше тривалих періодів часу. Тривалість заразності може варіювати залежно від штаму вірусу грипу типу А(H1N1). Симптомами інфекції є, перш за все, симптоми гострого респіраторного захворювання. Визначити, що вони є ознаками грипу свиней можна  тільки лабораторним шляхом. Вірус грипу свиней не стійкий до фізичного і хімічного впливу. Температура 600С впродовж 20 хвилин повністю інактивує вірус грипу. З метою недопущення занесення вірусу грипу свиней на територію України Державним комітетом ветеринарної медицини України вводяться заборони на ввезення живих свиней з країн неблагополучних щодо цієї хвороби. В той же час, у зв’язку з нестабільною епізоотичною ситуацією в світі щодо африканської чуми свиней всі свиногосподарства в Україні працюють під постійним контролем і наглядом державної служби ветеринарної медицини, власниками цих підприємств вживаються заходи для підвищення рівня їх біобезпеки, посилені заходи контролю на кордоні і транспорті, при ввезені на митну територію України вилучаються всі продукти тваринного походження, які можуть бути контаміновані збудником африканської чуми свиней та грипу. На всіх рівнях виконавчої влади (від Уряду до місцевих органів влади) проведені засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій на яких прийняті вкрай необхідні рішення для забезпечення епізоотичного благополуччя держави, в тому числі про внесення змін до митної декларації, щодо декларування ввезення на територію України продукції тваринного походження, можливості використання коштів місцевих бюджетів передбачених на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій на профілактику африканської чуми свиней.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool